st andrews beach residence . contextual studies

we begin design work for a new house at st andrews beach on the mornington peninsular. with national parkland separating the site from the beach, this large site is afforded extended views to dense tea tree beyond on all four sides.

the brief is to provide beach house accommodation for a young family, with a strong delineation between public / living + cooking areas and private / sleeping + bathing areas. while the house will typically be used by this family of four, the program needs to be flexible to accommodate groups of extended family and friends, providing each group with their own sense of seclusion.

studiofour_st andrews beach house_contextual diagram 01

studiofour_st andrews beach house_contextual diagram 02

studiofour_st andrews beach house_contextual diagram 03