huff bagelry mentone . planning concepts

our studio begins design work for huff bagelry’s new bagel shop and cafe.

with a large interior space, the design begins with a double sided active rear wall, separating the bakery kitchen from the cafe space. a dark finish is selected as a device to draw people into the store, while providing a dramatic back drop for the product display and interactive pass through to the kitchen behind.

within the centre of the cafe space, we develop concepts for a landscape planter box, that helps divide customers into two streams, coffee and bagels, while providing a bar height ledge for those waiting for coffee and take away orders.

studiofour_huff bagelry planning concepts

reference image sources, left to right, top to bottom : studiofour, peter zumthor, unknown, gregoire de lafforest, mathieu lehanneur